ShippingWatch

Tidewater søger om konkursbeskyttelse i USA

Den amerikanske offshorekæmpe Tidewater har søgt konkursbeskyttelse i form af den såkaldte Chapter 11 i Delaware i USA.

Foto: POLFOTO/AP/Daniella Beccaria

Offshorerederiet Tidewater søger om konkursbeskyttelse i USA under den såkaldte chapter 11.

Det fremgår af en meddelelse fra offshorerederiet, der har hovedsæde i New Orleans i USA. Indgivelsen er sket, for at selskabet kan forfølge en plan om reorganisering i overensstemmelse med den tidligere annoncerede restruktureringsaftale, som er indgået med kreditorer i selskabet.

"Efter mange overvejelser og vellykkede overvejelser med nogle af vores økonomiske interessenter, har vi besluttet, at det var nødvendtigt at indlede Chapter 11-sager for at skabe finansiel stabilitet, som vil gøre det muligt for Tidewater at forblive en formidabel spiller i betragtning af denne nedgang i industrien, som er uden fortilfælde. I løbet af denne Chapter 11-proces forventer vi at opfylde løbende forpligtelser overfor vores medarbejdere, kunder, sælgere, leverandører og andre," siger Jeffrey M. Platt, Tidewaters President og CEO, i meddelelsen.

Reorganiseringsplanen støttes af långivere, som sidder på omkring 60 pct. af det udestående lånebeløb i selskabets kreditaftale. Såfremt anmodningen om konkursbeskyttelse godkendes, venter Tidewater, at planen kan blive fuldført om ca. 45 dage.

Supply-rederier på vej mod iskold vinter i Nordsøen

Tidewater uden bankaftale efter kæmpe underskud

Supply-kæmpe dykker på konkursrisiko

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere