ShippingWatch

Bourbon lander ny lejeaftale med kinesisk finanshus

Bourbon Offshore har indgået en aftale med det kinesiske finanshus og leasingselskab ICBC Financial Leasing, som sparer offshorerederiet et trecifret millionbeløb. Aftalen kommer lidt over en måned efter, at Bourbon landede en aftale med sine kreditorer.

Det franske offshorerederi Bourbon Offshore har indgået en aftale med det kinesiske finanshus ICBC Financial Leasing, som sparer selskabet et trecifret millionbeløb de kommende år.

ICBC Financial Leasing tjener blandt andet sine penge på at købe skibe af rederier for derefter at leje dem tilbage igen til det samme rederi.

Den ny aftale mellem kineserne og Bourbon betyder, at rederiet nedbringer sine udgifter til skibsleje med 240 mio. dollars fra 2016 til og med 2018. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

"Den her aftale er en milepæl i vores handlingsplan "Stronger for longer", som skal gøre Bourbon mere modstandsdygtig under særligt svære markedsforhold," udtaler CEO og formand Jacques de Chateauvieux.

Ligesom sine konkurrenter har Bourbon lidt under stilstanden i oliebranchen, som har skruet ned for investeringer efter kollapset i olieprisen fra midten af 2014.

I starten af marts landede selskabet en aftale med sine kreditorer om at udskyde gæld for tæt på en mia. euro.

Bourbon Offshore skuffede alle egne forventninger til 2016

Bourbon udskyder gæld for tæt på en mia euro

Nu har Bourbon lagt mere end 100 offshoreskibe op

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere