ShippingWatch

Ocean Rig søger om konkursbeskyttelse i USA

Rigselskabet Ocean Rig, der ejes af græske George Economou, har søgt om konkursbeskyttelse i USA. Det sker for at forhindre kreditorer i at forstyrre arbejdet med en redningsplan for selskabet.

Det græske rigselskab Ocean Rig har søgt om konkursbeskyttelse i USA under den såkaldte Chapter 15, der giver selskaber udenfor USA adgang til beskyttelse under landets retssystem.

Det skriver flere medier, blandt andre Wall Street Journal.

Begæringen sker i forbindelse med arbejdet på en redningsplan for Ocean Rig, der ejes af den græske storinvestor George Economou, og som i februar meldte ud, at selskabet fremover vil være registreret på Cayman Islands.

Redningsplanen betyder, at gæld for 3,7 mia. dollars skal konverteres til aktier.

Ocean Rig oplyser i en meddelelse, at man har udpeget kuratorer på Cayman Islands til at håndtere restruktureringen af selskabet, og det er kuratorerne, der på vegne af Ocean Rig har søgt om konkursbeskyttelse i USA.

Det sker ifølge selskabet som en beskyttelse mod investorer, der ifølge Wall Street Journal vil agere som "gribbe," og som sidste år købte en del af selskabets gæld.

Ocean Rig har en flåde af rigge, semi-submersible rigge og boreskibe.

Ocean Rig overvejer konkurs

Rigmands rigselskab kan ryge af børsen i New York

Græsk superhandel med boreskib giver panderynker

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere