ShippingWatch

Socialdemokratiet stiller krav til udvidelse af DIS

Hensynet til dansk beskæftigelse på serviceskibe i Nordsøen bliver et socialdemokratisk hovedkrav i forhandlinger om en udvidet DIS-ordning, siger partiets skatteordfører Jesper Petersen til ShippingWatch.

Foto: Maersk Supply Service

Når erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) senere i år indkalder til politiske forhandlinger på Christiansborg om en udvidelse af DIS-ordningen i Nordsøen, der indfører nettoløn til de søfarende ombord på serviceskibene i offshoreindustrien, bliver sikring af dansk arbejdskraft et hovedkrav fra Socialdemokratiet.

Det oplyser partiets skatteordfører Jesper Petersen til ShippingWatch. Han understreger samtidig, at den aktuelle udvikling i Nordsøen gør det nødvendigt at overveje en udvidelse af DIS-ordningen, hvor ejere og operatører af skibe, der servicerer olie- og gasindustrien og er beskæftiget med opsætning af havvindmøller, kan reducere deres lønomkostninger markant til de ansatte ombord på skibe i Dansk Internationalt Skibsregister.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Equinor er færdig i Rusland

Det norske olieselskab har taget det sidste skridt ud af det russiske marked efter at have givet slip på aktiverne fra fire samarbejdsaftaler med Gazprom.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs