ShippingWatch

Maersk Drilling får kontrakt til borerig i Nordsøen

Maersk-gruppens boreselskab har sikret sig nyt arbejde til riggen Maersk Gallant i Nordsøen i et udbud om 140 dages arbejde med begyndelse i tredje kvartal 2017.

Maersk Drilling har sikret nyt arbejde til boreriggen Maersk Gallant i Nordsøen.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Boreriggen skal arbejde for Nexen Petroleum med Glengorm-efterforskningsbrønden i den britiske sektor. Der er tale om en brønd med høj temperatur og højt tryk, et såkaldt HPHT-projekt.

Kontrakten, der er vundet i et udbud, ventes at løbe 140 dage med start i tredje kvartal af 2017, men Maersk Drilling oplyser ikke kontraktværdien.

Maersk Gallant er ellers i øjeblikket i arbejde for Maersk Oil med at lukke Leadon- og James-felterne, også i den britiske sektor af Nordsøen - et arbejde, der har indbragt riggen omkring 100.000 dollar per dag. Det bliver dog sat på pause indtil april 2018, mens Glengorm-arbejdet foregår.

Kunden, Nexen, er ejet af kinesiske CNOOC.

Maersk Drilling sikrer sig arbejde til borerig

Søren Skou: Vi skal vokse ved at sælge ting, vi ikke sælger i dag

Maersk Drilling forfremmer to chefer internt

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere