ShippingWatch

Avis: Storbank tror på oliebryllup mellem Dong og Maersk

I en analyse af en potentialet for en fusion af Dong og Maersks olie- og gasforretninger peger Credit Suisse på, at det store skatteunderskud i Dong kan spille en nøglerolle.

Den schweiziske bank Credit Suisse har analyseret fordele og ulemper ved en fusion af Dongs og A.P. Møller Mærsks olieaktiver.

Det skriver Børsen.

Banken skriver i sin analyse, at en kombination af de to selskaber er sandsynlig, men der er en række ting, der skal på plads inden. Her bliver der blandt andet henvist til, at Dong har opbygget et stort skatteunderskud i sin olie- og gasforretning på 25,7 mia. kr. Men for at kunne udnytte det, skal man have en tilstrækkelig høj produktion, hvilket Dong ikke selv har. Det har Marrsk dog, der ved en fusion vil kunne trække store indtægter fra i skat gennem produktionen i Maersk Oil, skriver avisen.

Det er dog uvist, hvorvidt et fusioneret selskab må overføre skatteunderskuddet. Her skulle man tro, at Skat kunne gøre os klogere, men i en skriftlig kommentar til Børsen, lyder det, at en udvidet tavshedspligt forhindre Skat i at svare på spørgsmålet, da det vedrører konkrete selskaber.

En anden del af analysen går på, at Dong og Maersk er repræsenteret i forskellige lande, hvorfor Credit Suisse ikke tror, at der er mange omkostningsbesparelser at hente på kort sigt ved at kombinere de to forretninger.

Skotsk Dong-bejler lufter opkøbsappetit

Rambøll Olie & Gas ser tegn på bedring i 2017

Avis: Rygter om oliefusion mellem Maersk og Dong rumler igen

Forsiden lige nu

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere