ShippingWatch

Medie: Kapitalfond tæt på rekordopkøb i norsk olie

HitecVision menes ifølge Dagens Næringsliv at være tæt på at købe olieselskabet Exxons norske andele i en handel, der kan kan slå alle tidligere rekorder.

Kapitalfonden HitecVision er gennem sit selskab Point Resources inde i afgørende forhandlinger med Exxon om køb af olieselskabets ejerandele i Norge. Det kan blive en af de største transaktioner nogensinde på norsk sokkel, skriver Dagens Næringsliv.

Exxons planer om at sælge hele sin norske portefølje eller dele af den har længe været kendt, ligesom flere kapitalfonde angiveligt har regnet på værdien og potentialet i Exxons norske virksomhed, der har en opereret og ikke-operet produktion på omkring 200.000 tønder olie om dagen.

Ny olierunde viser beskeden interesse for Barentshavet

I forhold til kapitalfonde vil et opkøb af HitecVision ifølge den norske avis formentlig slå alle tidligere rekorder afhængig af, hvor meget af Exxons aktivitet, handlen omfatter.

HitecVision med hovedsæde i Stavanger har tidligere haft held med opstart og salg af efterforskningsselskaber, som fonden tidligere har tjent milliarder på, skriver dagens Næringsliv.

Medie: Exxon overvejer salg af Nordsø-felter

Dong kan hænge på norsk olieregning trods frasalg

Store olieselskaber har tabt interessen for Norge

Lauritzen trækker sig fra offshore-eventyr

 

 

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere