ShippingWatch

Atlantic Petroleum sætter punktum for salg af norske aktiviteter

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum har nu solgt sine norske aktiviteter til M Vest Energy. Selskabet vil nu fokusere på at skabe værdi på felterne i Storbritannien, fortæller topchef.

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum har gennemført salget af sine norske aktiviteter til M Vest Energy, og vil nu rette opmærksomheden mod sine ejerandele i et par britiske oliefelter.

Salget af de norske aktiviteter blev første gang annonceret 9. marts sidste år.

"Vi er glade for, at gennemføre salget af M Vest Energy. Atlantic Petroleum vil nu fokusere på at skabe værdi fra Orlando og Kells i Storbritannien og forfølge nye forretningsmuligheder i tråd med selskabets nye strategi," siger adm. direktør Ben Arabo ifølge en meddelelse.

Økonomiske vanskeligheder tvang sidste år Atlantic Petroleum til at sælge sine norske aktiviteter for bare 1 norsk kr. til M Vest Energy , som var delvist ejet af den eksisterende ledelse i Atlantic Petroleum. Salget medførte en nedskrivning på 150 mio. kr.

Som led i salget venter Atlantic Petroleum dog i december at realisere omkring 27 mio. kr., som er skatteværdien af et fremført skattemæssigt underskud, oplyser selskabet

Atlantic Petroleum får fjernet operatør på oliefelter

Atlantic Petroleum taber på driften i jagt på fremtidsløsning

Atlantic Petroleum: Salg af Orlando-feltet glipper

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere