Maersk Oil får kritik for olieudslip i Nordsøen

Maersk Oil udleder markant mere olie i Nordsøen, men det er fortsat meget små koncentrationer, siger selskabets danske miljøchef Lars Hansen.
Foto: Maersk
Foto: Maersk

Der er ingen grund til at være bekymret for havmiljøet, fisk og andre organismer i Nordsøen. Det er konklusionen i Maersk, som i TV Avisen mandag aften kritiseres for at hælde stigende mængder olie i havet.

"Når man udleder olie, så kan man ikke udelukke, at det har en mindre effekt. Men det er meget små koncentrationer, som vi udleder," siger Lars Hansen, chef for Mærsk Oils danske miljøafdeling, til DR Nyheder.

Han henviser til, at gennemsnitskoncentrationen af olie i Maersks spildevand i Danmark i 2015 lød på 7,9 milligram per liter, mens den maksimalt tilladte grænse er 30 milligram per liter målt på månedsbasis.

Maersk nærmer sig dog en anden grænse for, hvor store mængder, selskabet må udlede. Grænsen er 202 ton årligt, og Maersk nåede i 2015 at lukke 193 ton i havet.

Selv om olieproduktionen falder, så stiger olieforureningen fra Maersk Oil i Nordsøen.

Maersk sprøjtede i alt 193 ton olie ud i den danske del af Nordsøen sidste år. Det er en stigning på 69 procent siden 2012, da Mærsk udledte 114 ton olie i havet. Det viser en gennemgang af Maersks miljørapporter foretaget af DR Nyheder.

Selvom Maersks olieudledning holder sig indenfor de rammer, Miljøstyrelsen har fastsat, så møder stigningen alligevel kritik:

"Vi har at gøre med et firma, som tjener milliarder på at pumpe olie og gas op, og som bliver dårligere og dårligere til at håndtere deres olieforurening. Det er ikke godt nok, siger Mads Flarup Christensen, generaldirektør i Greenpeace, til DR.

Dong får sikkerhedsrøffel med på vej ud af norsk felt 

Norge skærper miljøkrav til Statoil i Troll-feltet

Ét uheld tidoblede spildstatistik hos Maersk Drilling 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også