ShippingWatch

Schlumberger overvejer flere fyringer i Norge

Schlumberger ser sig nødsaget til at foretage yderligere tilpasninger til markedssituationen. Ansatte i Norge risikerer fyreseddel.

Olieserviceselskabet Schlumberger overvejer i disse dage behovet for at nedlægge stillinger i Norge. Det er den fortsatte nedtur i oliebranchen, som bringer den kedelige nyhed med sig. Det bekræfter selskabet overfor nyhedsmediet E24.

"Selvom vi mener, at vi har nået bunden af cyklussen, ser vi ikke et fremskridt, som er bæredygtigt nok på kort sigt, og vi må tage den vanskelige afgørelse og overveje en nedbemandingsproces ved vort Information Technology Center i Asker," skriver Ariana Labadens, kommunikationsdirektør i Schlumberger, i en mail til E24.

Schlumbergers Information Technology Center er en del af afdelingen, som blandt andet udvikler udstyr til eftersøgning af olie og gas.

Hvor mange ansatte, der risikerer at miste deres arbejde, oplyses ikke. Schlumberger har tidligere afskediget ansatte i Norge, uden at oplyse antallet af fyrede.

På verdensplan har Schlumberger i 2015 skåret 20.000 stillinger, imens selskabets bestyrelsesformand og CEO Paal Kibsgaard – der i øvrigt også er nordmand – i januar 2016 måtte afskedige yderligere 10.000 ansatte.

Trods fyringer er der dog et lille lyspunkt for netop nordmændene. Schlumberger meddelte i sidste måned, at man vil flytte afdelinger til Norge.

Irak får olieprisen til at stagnere

Profitten styrtdykker i verdens største olieserviceselskab

Norsk oliestrejke har kostet 600 job

Schlumberger-direktør opfordrer til investeringer i presset oliemarked 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs