ShippingWatch

Medie: Maersk og Dong drøfter mulighed for oliefusion

Både Maersk og Dong har ifølge The Times hyret rådgivere til at arbejde med en potentiel fusion af selskabernes olieforretninger.

Foto: DONG

A.P. Møller-Mærsk og Dong er i færd med at indlede drøftelser om en mulig fusion mellem de to selskabers olieforretninger, skriver avisen The Sunday Times.

Ifølge avisens oplysninger har begge selskaber hyret rådgivere til at arbejde med den potentielle oliefusion.

En af de strukturer, der bliver overvejet, er, at kombinere de to olieforretninger med opbakning fra en tredje part - og så sætte det samlede selskab på børsen, når olieprisen har rettet sig.

Den tredje part skulle efter sigende være den amerikanske kapitalfond med speciale i energi, EIG.

"Vi overvejer egnede muligheder for vækst fra sag til sag. Vi kommenterer ikke detaljerne," siger A.P. Møller-Mærsk ifølge The Sunday Times.

The Sunday Times har talt med kilder, der peger på Bank of America Merrill Lynch som rådgiver for Mærsk. JPMorgan er rådgiver for Dong.

Dong varslede et salg af sin olieforretning i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Og Mærsk bekendtgjorde i september, at det inden for 24 måneder arbejder med nye langsigtede løsninger for de forretningsdele, der arbejder med olie, herunder frasalg eller joint ventures.

A.P. Møller-Mærsk er tidligere blevet nævnt som mulig køber af Dong Energys olieforretning, og det lyseblå konglomerat var tidligere på måneden blandt de potentielle emner i en artikel på Bloomberg News.

Kilder med indblik i sagen vurderede da over for nyhedsbureauet, at netop Mærsk og EIG var blandt de potentielle tilbudsgivere. Til det sagde Dong, at man endnu er i de meget tidlige faser af salgsprocessen, og at der ikke vil blive indgået en aftale i år.

Medie: Det vil Maersk fortælle på kapitalmarkedsdagen

Dong kan hænge på norsk olieregning trods frasalg

Medie: Maersk nævnt igen som køber af Dongs olieforretning 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs