ShippingWatch

Olieprisstigning bremser i takt med tvivl om Opec-aftale

Tvivl om, hvorvidt de 12 Opec-lande rent faktisk vil efterleve den eventuelle endelige aftale om en reduktion i produktionen, har sat en stopper for prisstigningen på olie.

Foto: /ritzau/Hassan Amar/AP

Opecs officielle møde i november nærmer sig, og enkelte Opec-medlemmers planer om at øge olieproduktionen, har sået tvivl om, hvorvidt gruppen vil være i stand til at gennemføre en reduktion i produktionen i november, og det bremser olieprisens fremgang.

Det skriver Bloomberg News.

Opec, der består af 12 olieeksporterende lande, meddelte ellers i sidste uge, at de var blevet enige på et uformelt møde i Algier om at reducere produktionen til mellem 32,5 og 33 mio. tønder olie om dagen fra 33,47 mio. i gennemsnitlig daglig produktion i august.

Og det gav udslag i olieprisen, som oplevede den største månedlige stigning siden april.

Men der er tvivl om, hvorvidt parterne rent faktisk vil efterleve den eventuelle endelige aftale.

"Vi kender ikke indholdet af aftalen. Vi ved ikke, hvem der skal reducere eller hvor meget. Det skaber en del usikkerhed omkring, hvor stor reduktionen reelt bliver," pointerede Nordeas norske olieekspert Thina Margrethe Saltvedt over for Ritzau Finans torsdag sidste uge og tilføjede:

"Det er altid et spørgsmål med Opec-landene. Saudi-Arabien kommer til at følge aftalen. Men Iran, Nigeria og Venezuela er "the usual suspects", som har haft en tendens til ikke helt at opretholde aftaler tidligere.

Ifølge Irans nyhedsbureau IRNA vil det tredjestørste Opec-medlem, Iran, øge sin olieeksport til 2,35 mio. tønder om dagen i de kommende måneder, skriver Bloomberg.

"Olie vil formentlig blive handlet mellem 45 dollar og 50 dollar per tønde, eftersom vi bevæger os ind i november, hvor vi ser på, hvilken slags aftale der bliver lavet," siger analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. til Bloomberg News.

Produktionskvoterne vil blive besluttet på gruppens officielle møde 30. november i Wien.

Efter Opec meddelte, at landene var blevet enige om at skære i olieproduktionen steg olieprisen med 5,85 pct., og en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, kostede 49,24 dollar onsdag.

Mandag koster en tønde af den europæiske reference olie 50,70 dollar.

Opecs enighed presser oliepris mod 50 dollars 

Nordea stiller spørgsmåltegn ved Opec-aftalen

Olieprisen skudt markant i vejret efter Opec-aftale 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs