ShippingWatch

Oliekrisen knækker stort offshorerederi i Singapore

Børsnoterede Swiber Holdings er blevet det første offer i Singapores offshoresektor, der må give op. Hele ledelsen har forladt selskabet, der nu granskes af myndighederne.

Foto: Ed Wray/AP/POLFOTO/arkiv

Offshorerederiet Swiber Holdings, der er børsnoteret i Singapore og ifølge egne oplysninger har en flåde på 51 fartøjer, er gået i betalingsstandsning. Det er det første store selskab i Singapores offshoresektor, der er blevet offer for afmatningen i den globale olieindustri, efter at selskabet på kort tid har mistet en stor del af sin ordrebog i form af annulleringer og udsættelser.

Hele ledelsen i Swiber har samtidig forladt selskabet. Det er direktør og viceformand Francis Wong, finansdirektør Leonard Tay og direktør Nitish Gupta, der alle har sagt op for at søge nye udfordringer, skriver Straits Times.

For få uger siden, den 8. juli, meddelte Swiber, at udviklingen af et oliefelt i Vestafrika til en samlet værdi af 710 mio. dollars var blevet opgivet på grund af nedturen i den globale olie- og gasindustri. Tirsdag i denne uge oplyste Swiber på anmodning fra børstilsynet i Singapore, at et transport- og installationsprojekt i Vietnam også var stoppet. Dette og andre forhold har fået tilsynet i Singapore til at indlede en undersøgelse af, om selskabet har overholdt sine børsforpligtelser om at levere oplysninger til tiden.

Swiber Holdings giver i sin ansøgning til myndighederne om at gå i frivillig betalingsstandsning ingen præcis forklaring på årsagen, men selskabet skriver, at det har modtaget økonomiske krav for 25,9 mio. dollars. Tidligere i denne måned oplyste selskabet ifølge Strait Times, at det havde modtaget krav på 4,7 mio. dollars.

Swiber har omkring 2.700 ansatte.

Swibers kollaps har ifølge Bloomberg overrasket flere analytikere, der havde forventet, at bankerne ville redde selskabet, at Swiber var too big to fall, men bankerne har tilsyneladende valgt ikke at kaste flere gode penge efter dårlige. Overraskelsen skyldes også, at Swiber så sent som i juni betalte obligationsgæld på 130 mio. dollars samt yderligere betaling af gæld på 75 mio. dollars i denne måned.

Norske offshore-rederier slår sig sammen

Farstad slipper for afdrag i tre måneder

Långivere vender ryggen til Viking Supply Ships

Nordea: 2017 bliver stort restruktureringsår for rigselskaber

Viking Supply Ships mister kontrakt på Njord Viking

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere