ShippingWatch

Atlantic Petroleum indgår hensigtserklæring med oliefirma

Det stærkt pressede olie og gas-selskab, der tidligere ikke har kunnet betale de planlagte afdrag på gælden, har nu få en aftale i stand, der kan sikre dem kapital.

Atlantic Petroleum meddelte skærtorsdag, at det har indgået en såkaldt "Head of terms" - en slags hensigtserklæring - med London Oil and Gas, som med det har erklæret sig indstillet på - under visse forudsætninger - at tilføre midler og aktiver til Atlantic Petroleum for et beløb af mindst 8 mio. pund per 24. juni 2016.

Gennemførelsen af transaktionen kræver dog fortsat forhandling og eksekvering af en juridisk bindende aftale, samt et kompromis eller en resolution i relation til visse forpligtelser hos Atlantic Petroleum North Sea Limited. Derudover er det en forudsætning, at der indgås en aftale om behandlingen af gæld til Atlantic Petroleums hovedkreditor, Eik Bank.

Aftalen er også underkastet godkendelse fra Atlantic Petroleums generalforsamling.

"Vi ser frem til at forhandle detaljerne på den foreslåede transaktion med London Oil and Gas og arbejde med løsning af kreditorforhold, som er nødvendige at få løst for at gøre et succesfuldt udfald muligt. Givet selskabets nuværende finansielle position tror vi, at en løsning, som den foreslåede med London Oil and Gas er den bedste vej fremad for Atlantic Petroleum og sine stakeholders," siger Ben Arabo, som er administrerende direktør hos Atlantic Petroleum, i meddelelsen.

Parterne vil diskutere og forhandle den foreslåede transaktion i en periode på 90 dage fra 24. marts, hvor London Oil and Gas har fået eksklusivitet, mod at det tilfører lånemidler til Atlantic Petroleum for mindst 47.000 pund per måned i perioden.

"Vi er meget opsatte på at forfølge denne transaktion og investere i Atlantic Petroleum. Atlantic Petroleums Orlando & Kells-aktiver ventes at have en høj værdi, når markedsforholdene forbedres, og under de rette forhold er vi opsatte på at få andele i disse aktiver," siger Simon Hume-Kendall, administrerende direktør for London Group og London Oil & Gas Ltd.

"Hvis transaktionen lykkes ser London Oil and Gas frem til at arbejde med Atlantic Petroleums ledelse og bestyrelse med at revidere selskabets strategi og vurdere potentialet for ekspansion, herunder geografisk, på linje med de områder, som London-gruppen opererer på," tilføjer han.

Atlantic Petroleum sælger norske aktiviteter for 1 kr

"Banken ved hvad vi laver og vi ved hvad de vil have"

Atlantic Petroleum kan ikke betale planlagt afdrag på banklån

Forsiden lige nu

Oljefondet klar med miljøkrav til shipping inden sommerferien

Rederier og virksomheder i øvrigt skal leve op til en række menneskerettighedskrav for, at verdens største private investor, norske Oljefondet, vil eje aktier i det. Nu kommer krav til selskabernes miljøpolitik, som især shippingindustrien kan komme til at mærke.

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Kartelsag koster norsk shippingselskab milliarder

Wallenius Wilhelmsen Logistics har indgået forlig med EU-Kommissionen og betaler nu to mia. norske kroner i bøde i langvarig kartelsag. Det er en del af en bøde på 400 mio. euro til i alt fire rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere