ShippingWatch

Suspenderet rig tilbage i folden hos Statoil

Først røg to rigge ud af drift, den ene opsagt og den anden suspenderet. Nu er den suspenderede rig tilbage i drift hos Statoil, skriver Seatrade Maritime News.

Foto: COSL

COSL Promoter, der sammen med den ulykkesramte søsterrig COSL Innovator blev suspenderet af Statoil, er nu tilbage i drift på Trollfeltet. COSL Innovator er dog endegyldigt taget af kontrakt.

Det skriver Seatrade Maritime News.

Statoil suspenderede ellers den mobile rig COSL Promoter for cirka to uger siden, samtidig med at COSL Innovator blev helt opsagt. Begrundelsen for opsigelsen og suspenderingen var ikke næremere angivet, udover at Statoil ifølge en pressemeddelelse benyttede sig af sin kontraktfæstede ret til at opsige og suspendere kontrakten.

En beslutning, som COSL straks var ude og kritisere, da det havde "væsentlig og negativ indvirkning på COSL's indtjening".

Nu skriver selskabet på sin hjemmeside, at man har arbejdet på forskellige tiltag for at komme Statoils krav til riggen COSL Promoter i møde. Det har betydet, at riggen nu genoptager arbejdet på Trollfeltet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Da de to rigge blev taget af kontrakt og suspenderet varslede COSL, at selskabet måtte sige farvel til 230 ansatte på land og til vands. Hvorvidt flere af de ansatte nu kan bevare deres job, fremgår ikke af den seneste meddelelse fra COSL.

Begge rigge er konstrueret, så afstanden mellem vandoverfladen og beboelseskvartererne er kortere end normalt. Det var muligvis grunden til, at en kæmpebølge tidligere på året slog en rigansat ihjel, da den med sine 30 meters højde brækkede ind i beboelsekvarteret og smadrede 17 ruder.

Der har før været rejst diskussion om, hvorvidt riggene er uhensigtsmæssigt konstrueret med deres lave frihøjde. Det vides dog ikke, om det netop er uhensigtsmæssig konstruktion, der fik Statoil til at skille sig af med riggene i første omgang.

Statoil kapper to rigge i svært oliemarked

30 meter høj monsterbølge knuste 17 vinduer på rig

Tusindvis af rigjob i farezonen på norsk sokkel

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere