OW Bunkers banemand i ny retssag om oliefusk

Olieselskabet Gulf Petrochem har anlagt sag mod OW Bunkers banemand Dennis Tan fra Singapore og hans bunkerselskab Petrotec/Tankoil. Gulf Petrochem gør krav på 80 millioner kroner.
Foto: Kasper Palsnov/Jyllands-Posten
Foto: Kasper Palsnov/Jyllands-Posten

Dennis Tan og hans bunkerselskab Petrotec/Tankoil, der i sin tid løb fra en gæld til OW Bunker-selskabet Dynamic Oil Trading, er nu anklaget for at have snydt med bunkerleveringer i Singapore. Den selvsamme Dennis Tan har også været involveret i en anden retssag om svindel med olie, der dog er endt i et hemmeligt forlig.

Det skriver TV2.

Det er retsdokumenter fra High Court i Singapore, der bekræfter, at Dennis Tan, der havde en gæld løb på 750 millioner kroner til Dynamic Oil Trading i november 2014, da OW Bunker kollapsede, nu har fået Gulf Petrochem og et krav på 80 millioner kroner på nakken.

Derudover har Dennis Tan været involveret i en anden retssag med Noble Gorup, hvor det endte med, at de to parter indgik et hemmeligt forlig i sommeren 2015. Også her lød anklagen mod Dennis Tan angiveligt på svindel med bunkerolie.

Medie: Forlig i Singapore giver nyt håb til OW-kuratorer 

Forretningsmæssig minus

Ifølge TV 2 vækker retsakterne fra Gulf Petrochems søgsmål i Singapore mindelser om nogle af de andre anklager om svindel med de leverede mængder af bunkerolie, der har været mod Dennis Tan. En rapport fra OW Bunkers ad hoc kurator og advokat Søren Halling-Overgaard beretter om lignende forretningsmetoder.

I begge tilfælde køber Dennis Tans selskaber Tankoil eller Petrotec bunkerolie af eksempelvis OW Bunker, Gulf Petrochem eller Noble Group for umiddelbart efter at sælge den samme olie tilbage til en lavere pris.

Da det må give underskud i det lange løb, skriver TV2, at det kan betyde, at der svindles med de leverede mængder (eksempelvis ved at puste luftbobler ind i bunkerolien, også kendt som cappucino-effekten, red.) - et fænomen der efter sigende er udbredt i Singapore.

"Dennis Tan, som er manden bag det her, fremstår virkelig som ekspert i, hvordan man skal udnytte en situation. Når man nu ser, at han har snydt et selskab og har været med til at snyde OW Bunker før på et tidligere tidspunkt (nogle år før konkursen) og bliver ved igen og igen, så kan man ikke lade være med at tænke, at der er noget galt," siger advokat Morten Schwartz Nielsen, formand for OW Bunker-investor, der kæmper for omkring 4000 private investorer i OW Bunker til TV 2.

OW Bunker-koncernen gik konkurs i november 2014, syv måneder efter selskabet gik på børsen og efterlod investorer og kreditorer med milliarder af kroner i klemme. Sidenhen er et omfattende retsopgør gået i gang, hvor tusinder af investorer og kreditorer kæmper for at få deres penge igen.

Medie: Forlig i Singapore giver nyt håb til OW-kuratorer 

Nu åbnes dørene til OWs asiatiske skæbneselskab  

OW Bunkers forretning i Singapore var ikke for spejderdrenge 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også