ShippingWatch

Olieprisen stiger efter møde i Saudi-Arabien

Saudi-Arabiens olieministre har holdt møde med tilsvarende repræsentanter fra Venezuela.

Olieprisen retter sig mandag morgen efter et møde mellem olieministrene fra Saudi-Arabien og Venezuela i weekenden. Mødets tema var ifølge Bloomberg News, hvad der skal til for at stabilisere oliemarkedet. Derudover er der ikke er kommet noget frem om, hvad der blev drøftet på mødet.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, ligger mandag morgen 1 procent højere i 34,39 dollars. Den amerikanske WTI-olie koster samtidig 31,15 dollars. Det er 0,8 procent højere end slutniveauet fredag i USA, men et fald fra 31,86 dollars fredag eftermiddag. I sidste uge faldt prisen på den amerikanske referenceolie med over 8 procent.

"Der er stadig meget få tegn på en reduktion af udbuddet," siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets til Bloomberg News.

"WTI vil sandsynligvis handle mellem 30 og 34 dollars. Vi kan se et skub uden for det interval, men jeg regner med, at det vil være det centrale niveau i de kommende måneder," fortsætter chefstrategen.

På guldmarkedet handles det ædle metal igen højere. Prisen på en troy ounce guld ligger på 1165,70 dollars - 0,7 procent højere end fredag.

Blandt industrimetallerne er der små fald. Prisen på et ton kobber er bakket med 0,6 procent til 4602 dollars, og nikkel har nået det laveste niveau siden 2003 efter et fald på 3,2 procent til 7900 dollars per ton.

Nedturen hænger ifølge Bloomberg News fortsat sammen med bekymring over den økonomiske vækst i Kina. I den kommende uge bliver det dog formentlig småt med nyt fra Riget i Midten, da kineserne har taget hul på helligdagene omkring det kinesiske nytår.

Dong tryller rekordstort olieudslip ud af regnskab

Frontline: Her er vores smertegrænse for olieprisen

Olien er en klods om benet på Mærsk

Forsiden lige nu

Torm vil udstede nye aktier med støtte fra kapitalfond

Det danske tankrederi Torm vil udstede 12,5 mio. nye A-aktier i en emmission, som er garanteret af storaktionæren, kapitalfonden Oaktree Capital. Selskabet har samtidig løftet sløret for sine forventninger til sidste års regnskab.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere