ShippingWatch

Medie: Mærsk var tæt på at købe Dongs olie

Mærsk kiggede ifølge Berlingske Business meget grundigt på et køb af Dongs olieforretning - men priserne var for langt fra hinanden til en handel.

Foto: CARSTEN INGEMANN

Kort tid inden Dong Energys milliardstore nedskrivning på olieforretningen var A.P. Møller-Mærsk tæt på et køb af afdelingen, skriver Berlingske Business på baggrund af unavngivne kilder.

Dong vil gerne af med olieforretningen, og Mærsk kigger på opkøb inden for sektoren. Men værdisætningen var for langt fra hinanden, skriver avisen. Der skulle angiveligt være et sted mellem 10 mia. kr. og 20 mia. kr. mellem købstilbuddet og Dongs salgspris.

Det er ifølge avisen især oliefeltet Hejre, som ikke levede op til Mærsks forventninger. Oliefeltet lader ikke til at være så guldrandet som forventet, og det kan få stor indflydelse på Dong. Nedskrivningen af olieforretningen hænger ifølge Berlingske tæt sammen med de strandede forhandlinger med Mærsk. Efter forhandlingerne er værdien nedskrevet regnskabsmæssigt.

Det er angiveligt ikke kun et - måske kortvarigt - fald i olieprisen, men kan altså også skyldes, at oliefelterne er mindre værd end antaget - selv med en uændret oliepris.

Dongs fede oliekontrakter udløber til efteråret

Dong-direktør: Trimmet olieforretning bliver stærk

Dong nedskriver olieforretning med 16 milliarder

Forsiden lige nu

Sådan vil Maersk overbevise investorerne

Topledelsen i Maersk leverer i dag tirsdag sit bud på de kommende års strategi for kerneforretningen Transport & Logistics. Det sker over for en bred kreds af investorer og analytikere på en kapitalmarkedsdag. Se strategien her.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere