ShippingWatch

Maersk Oil får godkendt tre oliefelter i Kenya

Myndighederne i Kenya har vendt tommelfingeren opad til Maersk Oils køb af tre licenser i landet fra Africa Oil Corporation.

Maersk Oil har fået blåstemplet købet af tre oliefelter i Kenya fra Africa Oil Corporation.

Det fremgår af en meddelelse fra sidstnævnte.

Maersk Oil meddelte i november sidste år, at selskabet har købt i alt fem landbaserede olielicenser fra Africa Oil Corporation i Kenya og Etiopien, og det er købet af de tre licenser i Kenya, der nu er godkendt af de lokale myndigheder.

Maersk Oil køber ifølge aftalen halvdelen af Africa Oils aktier i blokkene 10BB, 13T og 10BA, og det danske selskab sidder derfor på 25 pct. af blokkene efter transaktionen, mens Africa Oil ligeledes har 25 pct., og Tullow Oil sidder på de sidste 50 pct. af blokkene.

I Etiopien har Maersk Oil købt 25 pct. af blokken Rift Basin og 15 pct. af South Omo.

Maersk Oil har lagt en forudbetaling på 365 mio. dollar inklusive efterforskningsomkostninger. Desuden er der aftalt fremtidige betalinger på op til 480 mio. dollar alt afhængig af størrelsen af oliereserven og den fremtidige køreplan for produktion af den første olie.

"Vi er meget glade for at have modtaget godkendelse fra Kenyas regering. Vi vurderer, at Maersk Oil vil blive en fremragende partner med henblik på teknisk og finansiel styrke og en erfaring, der er vital i processen med at flytte projektet fremad," siger Keith Hill, der er administrerende direktør hos Africa Oil, i meddelelsen.

Maersk får ondt i olien efter nyt prisdyk

Jakob Thomasen: Vi fik Afrika-felter til en god pris

Danske rederiers omsætning i Afrika vokser

Forsiden lige nu

Torm vil udstede nye aktier med støtte fra kapitalfond

Det danske tankrederi Torm vil udstede 12,5 mio. nye A-aktier i en emmission, som er garanteret af storaktionæren, kapitalfonden Oaktree Capital. Selskabet har samtidig løftet sløret for sine forventninger til sidste års regnskab.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere