ShippingWatch

Medie: Udenrigsministeren hjælper Maersk i Qatar

Den danske udenrigsminister Kristian Jensen holdt onsdag møde med Qatars emir og premierminister i sagen om Maersks koncession på oliefeltet Al Shaheen.

Foto: Maersk

Maersk får hjælp fra højeste hjemlige instans i kampen for at bevare sin koncession på oliefeltet Al Shaheen i Qatar, skriver Børsen.

Udenrigsminister Kristian Jensen mødtes onsdag med Qatars emir Sheikh Tamin bin Hamad Al Thani og premierminister Sheikh Abdullah Bin Nasser Al-Thani i Qatar, hvor Børsen havde en mand til stede ved de 45 sekunder lange pressemøde.

Parterne var ganske fåmælte om status for oliefeltet, som Mærsk har koncession på frem til 2017.

"Det eneste jeg kan forsikre Dem om, er at Qatar Petroleum har nedsat en komite, der ser på tenderen, og at det vil foregå på en transparent facon, der er i overensstemmelse med internationale standarder, så alle vil få en fair chance det kan jeg forsikre dem om," sagde udenrigsminister Dr. Khlalid Bin Mohammed Al Attiyah til Børsen.

Omtrent halvdelen af Maersk Oils internationale omsætning kommer fra Qatar.

Avis: Minister skal hjælpe Maersk i Qatar

Nedskæring i Maersk Oil rammer guldæg i Qatar

Maersk håber på hurtigt svar om Qatar

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere