Rusland udsætter olieboringer med to til tre år

De vestlige sanktioner mod Rusland og den lave oliepris får nu landets to statsejede olieselskaber til at udskyde boringer i op til tre år, skriver Bloomberg.
AF MALENE RIIS SØRENSEN

Rusland vælger nu at udsætte sine offshore olieboringer med to til tre år. Det skyldes blandt andet de vestlige sanktioner mod landet og den lave oliepris, oplyser Ruslands ministerium for naturressourcer. Det skriver Bloomberg tirsdag.

Det drejer sig om de to statsejede olieselskaber Rosneft og Gazprom. I stedet for at følge den oprindelige plan om at bore 14 oliebrønde i 2017, vil Rusland nu nøjes med to, oplyser viceminister, Denis Khramov, på en konference tirsdag. Han fastslår samtidig, at udsættelsen betyder, at der vil blive boret 28 brønde i 2019 frem for 19.

De vestlige sanktioner, som blev lagt ned over Rusland på grund af annekteringen af Krim-halvøen, har reduceret Ruslands adgang til teknologi og udsyr til offshore boringer, forklarer Denis Khramrov og oplyser, at Rusland sidste år borede 11 brønde sammenlignet med Norges 57 boringer, skriver Bloomberg.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Rosneft har i år udsat olieboringer i otte af selskabets licenser, hvilket er blevet godkendt af ministeriet. For Gazprom er der tale om fem licenser.

Ministeret for naturressourcer har i år godkendt udsættelsen af olieboringer i otte af Rosnefts offshorelicenser og fem for Gazprom.

Gazprom forsøger at formilde Vestager

Pressede russere sælger del af kæmpe oliefelt fra 

Irak overhaler Rusland på kinesisk oliemarked 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også