ShippingWatch

Olieprisen trykkede BW Offshore i første kvartal

Oslo-noterede BW Offshore mærkede olieprisens fald på både omsætning og indtjening i første kvartal i år, ligesom en dødsulykke ombord på et af selskabets skibe trak udgifterne op. Langsigtede kontrakter sikrer, at selskabet ikke taber stort, lyder det fra ledelsen.

(Opdateret)

BW Offshore, der er 50 procent ejet af BW Group og børsnoteret i Oslo, har afleveret et regnskab for første kvartal, der viser en mindre tilbagegang.

Omsætningen for første kvartal landede på 236,8 millioner dollars, en tilbagegang på 11 procent fra 264,8 millioner dollars i første kvartal 2014. Samtidig faldt resultatet til 5,8 millioner dollars i første kvartal i år sammenholdt med 12,7 millioner dollars i første kvartal 2014.

Læs hele regnskabet her

"Den kortsigtede prognose for BW Offshores produkter og services har ændret sig på grund af faldet i olieprisen. Dog har vi for nylig set en forbedring i projektaktiviteten, der minder mere om tidligere prognoser for fremtiden," skriver selskabet, der understreger, at man forventer en højere aktivitet i andet halvår i år.

"Hoveddelen af BW Offshores flåde er fortsat på langsigtede kontrakter med nationale og uafhængige olieselskaber. Flåden vil fortsætte med at give et sundt cashflow i fremtiden," skriver BW Offshore.

En dramatisk hændelse ombord på selskabets FPSO Cidade de São Mateus i februar i år kostede ni besætningsmedlemmer livet, og skibet har siden da ikke sejlet. Det har betydet tab for selskabet, et tab, der dog i stor udstrækning dækkes af BW Offshores forsikring.

Selskabet opererer 17 enheder, hvoraf det ejer 14 FPSO'ere (Floating Production Storage and Offloading) og en FSO (Floating Storage and Offloading).

BW Offshore har blandt andet danske Carsten Mortensen, CEO i BW Group, i bestyrelsen. De andre medlemmer af bestyrelsen er Ronny Johan Langeland, Christophe Pettenati-Auziere, Maarten R. Scholten og Claire Spottiswoode foruden formand Andreas Sohmen-Pao, der er søn af BW Groups grundlægger og formand for bestyrelsen i hele BW Group.

Carsten Mortensen klar til ekspansion i BW Group

Carsten Mortensen i BW Offshores bestyrelse

BW Offshore investerer 12 mio USD på IT

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere