Oliemonopoler åbner for vestlige selskaber

Mexico, Iran og Algeriet er nogle af de lande, der er i gang med at åbne eller genåbne for de vestlige olie- og gasselskaber. Danske eksportører ser muligheder, skriver Børsen.

Tidligere oliemonopoler er ved at åbne deres olie- og gasindustri for andre investorer og vestlige selskaber. I Mexico har udenlandske energiselskaber ikke haft adgang siden 1938, men det står til at blive ændret med kommende reformer, og det samme gælder for lande som Irak, Iran, Algeriet og Libyen, skriver Børsen.

Verdens olieforbrug stiger 

Og de nye markeder vækker interesse fra danske leverandører som eksempelvis Hipaqm der laver pumpe- og kompressorløsninger til olieanlæg. Ifølge konsulent Morten Koch, der arrangerer fælles messestande for danske eksportører til olie- og gasindustrien, er der ingen tvivl om potentialet, men der er endnu ikke nogen lavt hængende frugter at plukke på de markeder, påpeger han over for Børsen:

"De største danske spillere kan sagtens satse på det hele. Mange af de små og mellemstore, som jeg arbejder med, skal selvfølgelig også holde øjne og ører åbne. Jeg vil bestemt ikke afvise, at vi tager på messe i f.eks. Mexico inden for få år. Men i en situation, hvor både Norge og USA har stor vækst, er der råd til at tænke sig om og ikke nødvendigvis rykke ind på de nye markeder i allerforreste række," siger han.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Underleverandører på eksotisk eksportjagt for olie  

USA's oliecentrum flyder over med olie 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også