ShippingWatch

Bourbon oplever klar bedring

En større flåde og bedre rater har trukket regnskabet hos det franske offshore-selskab Bourbon gevaldigt op.

Foto: Bourbon

Der er gang i hjulene hos verdens næststørste ejer af offshore-skibe Bourbon, der i dag, onsdag, har aflagt halvårsregnskab.

Resultatet på driften er steget med næsten 45 pct. i forhold til første halvår 2012. I årets regnskab landede resultatet på 92,1 mio. euro mod sidste års 63,8 mio. euro. Nettoindtjeningen i samme periode lå i år på 31 mio. euro mod 25,3 mio. Euro i første halvdel af 2012.

Det er særligt i arbejdet med fartøjer, der kan besejle små dybder, at Bourbon har oplevet en stor fremgang. Flåden er vokset med 10 procent og i gennemsnit havde Bourbon 109 skibe på vandet i årets første seks måneder mod kun 97 i samme periode i 2012. I alt sejler Bourbon for øjeblikket med 176 skibe, hvilket gør dem til de næststørste i verden – kun overgået af amerikanske Tidewater Marine.  I Danmark er Bourbon nok mest kendt som ejerne af Evergas.

Efterspørgslen på dette område har været opadgående og salget steg med 18,9 procent, så den lavtstikkende flåde samlet har omsat for 183 mio. Euro. Særligt er efterspørgslen vokset i Asien, Europa og langs middelhavskysterne, og det har betydet ratestigninger på fire procent. I den knap så muntre del har der været lidt tilbagegang på arbejdet i de grunde vande langs Afrikas vestkyst.

Også på dybhavsområdet har Bourbon oplevet fremgang og omsætningsstigning på 11,6 procent, så man i første halvdel af 2013 nåede en omsætning på i alt 195,3 mio Euro. Den gennemsnitlige daglige charter rate steg i perioden med godt 8 procent på grund af travlhed og konstant aktivitet i Europa og ved Vestafrika.

Evergas køber Solvang ud af rederiernes joint venture

Avis: Politisk bekymring over shippingkrise

Evergas og Solvang i tvist om joint venture

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs