Statoil lover stort udbytte fra kæmpe oliefelt

Det gigantiske norske oliefelt Johan Sverdrup kommer ikke til at overraske negativt, når Statoil senere på året offentliggør sit endelig estimat.
Foto: Statoil / Øyvind Hagen
Foto: Statoil / Øyvind Hagen
AF RITZAU FINANS

Det gigantiske norske oliefelt Johan Sverdrup kommer ikke til at overraske negativt, når Statoil senere på året offentliggør sit endelig ressourceestimat. Det fortæller Statoils chef for aktiviteterne på norsk kontinentalsokkel, Øystein Michelsen, til det norske medie Teknisk Ukeblad.

"Vi har fået bekræftet, at feltet er så stort, som vi forventede. De endelige ressourceestimater bliver inden for det oprindelige estimat," siger en begejstret Øystein Michelsen til Teknisk Ukeblad.

Johan Sverdrup-feltet, der ventes at begynde at levere olie i slutningen af 2018, delejes ud over Statoil af A.P. Møller - Mærsks Maersk Oil. De i alt fem partnere i feltet regner med at færdiggøre en foreløbig konceptplan inden jul i år, og her vil Statoil som fungerende operatør melde et opdateret estimat ud.

Statoil sælger fra for 15 mia. kr. 

Hidtil har estimatet lydt på, at feltet indeholder mellem 1,7 og 3,3 mia. tønder olie, hvilket sandsynligvis vil gøre det til det tredjestørste i Norge nogensinde.

Ifølge Øystein Michelsen er planerne ikke færdige endnu, men der bliver "vældigt mange" platforme og installationer involveret, og målt i isenkram kan det gå hen og blive Norges dyreste oliefelt nogensinde, siger direktøren til Teknisk Ukeblad.

Johan Sverdrup består af tre licenser: PL 501, PL 502 og PL265. Maersk Oil har en ejerandel på 20 pct. af førstnævnte licens, mens resten er fordelt mellem Statoil, Lundin, Petoro og Det norske oljeselskap. Den endelige procentfordeling af feltet ventes på plads næste år, når der indleveres en feltudviklingsplan til de norske myndigheder.

Maersk Oil har senest meldt en forventning om en produktionsandel på omkring 50.000 tønder per dag, når feltet kommer op at køre.

/RITZAU FINANS

Statoil gør mindre fund i Norskehavet 

Statoil skuffer voldsomt i andet kvartal 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også