ShippingWatch

Danmark klar til ny udbudsrunde i Nordsøen

Inden udgangen af 2013 planlægger Energistyrelsen at udbyde nye licenser til selskaber, der er interesserede i at efterforske og producere olie og gas i Nordsøen.

For selskaber med interesse i Nordsøen kan der åbne sig nye muligheder i løbet af 2013. Inden årets udgang planlægger Energistyrelsen nemlig at udbyde et område i Nordsøen vest for 6° 15’ østlig længde. Det skal foregå i en syvende udbudsrunde, som vil give interesserede virksomheder tilladelse til at efterforske og producere olie og gas. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Derfor arbejder styrelsen i øjeblikket på en plan for nye udbud af olie- og gaslicenser i Nordsøen, der indebærer "efterforskningsaktiviteter, primært i form af geologiske undersøgelser, produktionsaktiviteter og injektion af CO2 i eksisterende oliefelter for at stimulere produktionen af kulbrinter."

Oliefirmaer lokker med lønfest i Nordsøen 

Man understeger dog, at tilladelserne til at injicere CO2 i eksisterende oliefelter for at øge olieudvindingen kun kan lade sig gøre, hvis der afholdes en separat udbudsrunde om det. I øjeblikket er der ingen planer om udbud, skriver Energistyrelsen.

839 høringssvar

De nye udbud i Nordsøen er ifølge styrelsen blevet miljøvurderet, hvorefter rapporten blev sendt i høring hos bl.a. myndigheder i Norge, Tyskland, Holland og England. I forbindelse med planen har styrelsen modtaget 839 høringssvar fra myndigheder, borgere, NGO'er og andre med interesse for området.

"Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har efter den offentlige høring besluttet at gennemføre plan for udbud af områder til efterforskning og produktion af olie og gas samt separat udbud af tilladelser til injektion af CO2 for at øge olieindvindingen i eksisterende oliefelter vest for 6° 15’ Ø. Udbud af tilladelser til injektion af CO2 i eksisterende oliefelter med henblik på øget olieindvinding forventes først igangsat, hvis der er selskaber, som konkret udtrykker interesse herfor," skriver Energistyrelsen.

S: Der kan være flere penge at hente i Nordsøen 

Nordsøinteresse kan skabe konkurrence  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs