ShippingWatch

USAs olieudvinding presser OPEC men gavner økonomien

En saudi-arabisk prins udstiller et trængt OPEC og Saudi-Arabien, mens lavere oliepriser vil gavne verdensøkonomien - og forbrugerne.

Foto: SaudiAramco

I lang tid har Saudi-Arabien og andre olieeksporterende lande i Opec ignoreret problemet, men nu begynder selv medlemmer af den saudi-arabiske familie at sige det højt: Både Opec og i den grad Saudi-Arabien løber i de kommende år ind i en bilvask af økonomiske øretæver i form af faldende oliepriser.

Synderen - eller den lille dreng i Kejserens Nye Klæder - hedder prins Alwaleed bin Talal, er hovedrig og åbenlyst træt af, at den regerende del af familien ikke gør noget ved problemet: At USA er begyndt at producere så meget energi, at det forlængst er begyndt at presse prisen på olie og vil gøre det i en del år fremover.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs