ShippingWatch

Kæmpeinvesteringer i Nordsøen er overstået kapitel

Der vil ikke længere blive placeret kæmpeinvesteringer i Nordsøen fra Maersk Oil. Fremover bliver det i mindre anlæg, som skal fastholde produktionen, skriver Børsen.

Foto: Maersk Oil

De store investeringer i oliefelter i Nordsøen er et afsluttet kapitel for Maersk Oil. Fremover vil selskabet investere mindre beløb, der skal hjælpe til at holde liv i den danske olieproduktion længst muligt, skriver Børsen:

"Vi får ikke nye store projekter såsom Dan- og Halfdanprojekterne. Men der kommer en del mindre projekter. Hvor meget det summer op til, kan jeg ikke sige, men der kommer en del," siger oliechefen og understreger, at selskabet fortsat vil have et højt aktivitetsniveau.

I april meddelte Maersk Oil investeringer i oliefeltet Tyra i Nordsøen for 4,5 mia. kroner. Et kæmpe beløb, men ikke nødvendigvis for Maersk Oil, mener Jacob Pedersen, analytiker i Sydbank. Han sammenligner det med, at Maersk Oil næsten investerer 6 mia. kr. om årdet.

"Signalet fra Maersk Oil er derfor ikke overraskende, for den danske del af Nordsøen er vigtig for Maersk Oil, men det er et modent område, hvor produktionen er faldende," siger han til Børsen.

Maersk Drillings indkøb på vej til bugnende marked

Maersk Oil og KU vil puste nyt liv i olieefterforskning

Mærsk Oil slækker på produktionsmål 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs