Statoil udskyder arktisk projekt

Statoil anbefaler at udsætte investeringsbeslutningen for Johan Castberg-projektet i Barentshavet. Nye norske skatteregler gør felterne mindre attraktive, lyder begrundelsen.
THOMAS BO CHRISTENSEN, ENERGIWATCH

Den norske energikæmpe Statoil har valgt at udskyde beslutningen om at investere i et stort anlagt olieprojekt i Barentshavet.

Det såkaldte Johan Castberg-projekt, der består af flere oliefelter, skulle være med til at ekspandere selskabets aktiviteter videre ud af Nordsøen, men kommer nu alligevel ikke på banen som planlagt.

Årsag: Nye norske skatteregler.

Statoil går nye veje med egne rigge 

Selskabet skriver på sin hjemmeside, at der stadig er usikkerhed om størrelsen på ressourcerne i feltet og fortsætter:

"I tillæg til det har regeringen for nyligt foreslået at reducere fradraget i petroleumsskatten, hvilket reducerer attraktiviteten til fremtidige projekter, særligt for marginale felter og felter, som kræver ny infrastruktur. Det gør det nødvendigt med en ny gennemgang af Johan Castberg-projektet," lyder det Øystein Michelsen, Statoils koncerndirektør for udvikling og produktion i Norge.

Statoil har i øjeblikket fire efterforskningsbrønde i Johan Castberg-området. Målet med disse boringer er at påvise, hvor store resurserne er i feltet "for at gøre en udbygning mere robust", som selskabet skriver.

Norske olie-investeringer luner hos Rambøll

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også