Shell vil bore på rekorddybt vand

3,2 km under havoverfladen vil Shell bore efter olie. Trækket fra Shell er af olieindustrien blevet tolket som en demonstration af Shells egen tillid til, at teknologien kan levere afkastet.
AF KARINA ODDERSHEDE DAHLGAARD, EPN

Royal Dutch Shell fortsætter nu projektet med verdens dybeste olieboringsanlæg ved at bore 3,2 km under havoverfladen i den Mexicanske Golf. Det skriver The Guardian.

Trækket fra Shell er af olieindustrien blevet tolket som en demonstration af Shells egen tillid til, at teknologien kan levere afkast på dyre og risikable boringer, trods den seneste nedgang i oliepriserne.

Også ExxonMobil og BP arbejder på dyre udviklingsprojekter.

"Vi vil bevare vores førerposition i sikre, innovative dybtvandsboringer for at imødekomme den voksende efterspørgsel på energi i USA," sagde John Hollowell, vicepræsident i Shell, i følge The Guardian.

2 mia. tønder

Trækket fra Shell kommer på trods af en igangværende kontrovers om dybtvandsboringer, da en ulykke i den Mexicanske Golf kostede 11 BP-arbejdere livet i 2010 samtidig med en olielækage, som det tog tre måneder at tætte.

Shellls oliefelt i den Mexicanske Golf, som bliver kaldet Stones, blev opdaget for otte år siden. Feltet ligger 322 km sydvest for New Orleans.

Shell regner med, at feltet har betydelig potentiale, og det skønnes at indeholde mere end 2 mia. tønder olie.

Exxon Mobil overgår forventningerne i 1. kvartal

Greenpeace laver whistleblower-ordning til olieindustrien

Forventet fald i DUC-produktion i marts 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også