Avis: Maersk satser arabisk gennem Egypten

Med sit kontor og halve ejerskab af Egyptian Drilling Company (EDC) har Maersk en vigtig indgang til det arabiske marked, der trods stor uro i flere lande, byder på åbenlyse muligheder for Maersk. Det skriver Børsen.

Maersks partnerskab EDC med det statslige egyptiske olieselskab Egyptian General Petroleum Company er ligeligt fordelt og har afgørende betydning for Maersks tilstedeværelse i de arabiske lande, der skal blive større i de kommende år, skriver Børsen.

"Intet tyder på, at vi ikke i EDC får et rigtig godt 2013. Meget kan naturligvis gå galt i denne region og i vores branche. Men i år kommer vi tæt på, at halvdelen af vores aktiviteter ligger uden for Egypten. Det, vi har bygget op her gennem mange år, og den billige omkostningsbase, vi har i kraft af, at vi er et egyptisk selskab, giver os her i regionen store fordele og et forspring i forhold til konkurrenterne. Eksempelvis har vi på vores borerigge mange rigtig dygtige, arabisktalende ledere, som kan kommunikere med lokalt ansatte, uanset om vi arbejder i Egypten, Saudi-Arabien, Libyen eller andre steder i den arabiske verden," siger Jens Byrialsen, der er chef for EDC, til Børsen.

Maersk har været tilstede i Egypten i 40 år og har i den periode gennem EDC foretaget investeringer for omkring halvanden mia. USD. EDC har i dag 70 borerigge - hovedsageligt onshore, men også offshore. EDC omsatte i 2012 for 2,6 mia. kr., skriver Børsen.

Maersk Line satser på Saudi-Arabiens boomende marked 

Terror og dårligt image rammer olieindustri 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også