ShippingWatch

Eldrup bliver formand i offshore-netværk

Den tidligere Dong-direktør indtræder i bestyrelsen i Offshore Center Danmark. Også tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen indtræder i bestyrelsen.

Foto: AF CARSTEN INGEMANN

Den tidligere Dong-direktør Anders Eldrup har siden sin dramatiske exit fra det statslige energiselskab i marts koncentreret sig om bestyrelsesarbejde. Nu skal Eldrup fra nytår skal være formand for Offshore Center Danmark, som er et videns- og innovationsnetværk for offshoreindustrien med 260 medlemmer.

Anerkendte kompetencer

Anders Eldrup har i mange år været en af energisektorens absolutte topfigurer, og hans navn og kompetencer som erhvervsleder er anerkendt internationalt. Samtidig kommer han fra et energiselskab med aktiviteter inden for både havvindmøller og olie- og gasproduktion, siger den fungerende bestyrelsesformand Ernst Tiedemann i en pressemeddelelse.

Bag facaden: De gyldne Dong-tider er forbi 

Foruden Eldrup indtræder blandt andre også den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen som nyt medlem af bestyrelsen.

Offshore Center Danmark huser virksomheder inden for blandt andet olie-, gas- og havvindmølleindustrien, og arbejder for at fremme sektorens interesse og faciliterer netværk på tværs af medlemmerne.

Anders Eldrup er i forvejen bestyrelsesformand for Copenhagen Cleantech Cluster, mens han har menige bestyrelsesposter i blandt andet Rockwool Fonden, Experimentarium og DTU.

Skulderklap til Dongs milliarddyre olieplaner 

Dong dropper anklager mod Eldrup 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs