ShippingWatch

Voksende uro om Brasiliens store oliereserver

Politisk uro i Brasilien om fordelingen af landets voksende olieindtægter, der ifølge et oprindeligt lovforslag skal komme den fattigere del af landet til gode, er blevet ændret af præsidenten efter pres fra magtfulde politikere i bl.a. Rio de Janeiro.

Foto: Kjetil Alsvik/Statoil

Brasiliens præsident Dilma Rousseff har hårdt presset af protesterende ansatte i landets oliendustri og politikere fra de mest magtfulde delstater Rio de Janeiro, Sao Paulo og Esprito Santo modereret et lovforslag, der vil føre en større del af landets store olieindtægter ud til fattige provinser og for at etablere en national uddannelsesfond. Nu har præsidenten med et dekret ændret forslaget, så de tre staters indtægter fra oliebrønde i produktion ikke berøres.

Men regeringen kommer ifølge flere medier til at arbejde hårdt for ændringen og for at overbevise de ikke-producerende oliestater i Brasilien, der har et overvældende flertal i den brasilianske kongres. De har allerede taget juridiske skridt i tilfælde af, at præsidenten ville ændre forslaget. 

Hvis ikke præsident Rousseff havde ændret elementer i lovforslaget, ville det have kostet Rio de Janeiro, Sao Paulo og Esprito Santo op mod tre mia. USD om året i mistede olieindtægter.

Brasilien producerer ca. 1,9 mio. tønder olie om dagen, og produktionen forventes at stige voldsomt de kommende år i kraft af de enorme oliereserver, der er fundet på dybt vand ud for Brasiliens kyst.

Brasilien har i flere år udsat en udbudsrunde for nye områder, og som regeringen nu planlægger at afholde i maj 2013.

Petrobras vil investere 1400 mia. kr. de næste fire år 

Flere danske selskaber på vej til Brasilien 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs