ShippingWatch

Avis: Total investerer 1,5 mia. kr. i dansk skifergas

Det store olieselskab Total vil investere 1,5 mia. kr. i udvinding af dansk skifergas. Total er det eneste selskab, der har tilladelse til udvinding af skifergas i Danmark. Det skriver Dagbladet Børsen.

Foto: Casper Dalhoff

Franske Total vil på sigt sætte 1,5 mia. kr. i undersøgelser og udvinding af skifergas i den danske undergrund. Total er det seneste selskab med licens til produktion af skifergas i Danmark, skriver Børsen.

"Vi er her på meget lang sigt. Vi starter nu en efterforskningsboring, som kan føre til en pilotboring, hvis det viser sig, at der ligger gas gemt," siger Bruno Courme, der er europæisk direktør for Total Shale Gas Europe til Børsen.

Projektet løbes i gang i august 2013 og forventes i første omgang ikke at blive en stor arbejdspladsgevinst for Nordjylland, hvor Total vil arbejde fra. Men på sigt kan skifergasaktiviteterne betyde 200 nye job.

Fra politisk side møder projektet kritik fra blandt andet Socialdemokraterne.

"Kritikerne er meget bekymrede for vores projekt, formentlig mest fordi vi producerer sort energi," siger Bruno Courme til Børsen.

Skifergas sætter ny økonomisk dagsorden 

Gigantiske skifergasdepoter i Algeriet kan forsyne Europa i 10 år 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs