ShippingWatch

ExxonMobil overgår forventninger

Faldende overskud i verdens største energiselskab på grund af alt for meget naturgas i Nordamerika og aftagende global efterspørgsel efter olie.

Foto: Erik Johansen

Alt for meget naturgas i Nordamerika og aftagende global efterspørgsel efter olie er årsagen til, at verdens største energiselskab målt i markedsværdi, olieselskabet Exxon, torsdag måtte rapportere faldende overskud i tredje kvartal.

Nettooverskuddet var ifølge Bloomberg News på 9,57 mia. dollar sammenlignet med et overskud på 10,3 mia. kr. i samme periode sidste år. Overskuddet pr. aktie er beregnet til 2,09 dollar pr. aktie eller 13 cent mere end ventet af analytikerne.

Hen over kvartalet faldt prisen på Brent-futures, som er benchmark for to tredjedele af verdens råolie, 2,4 pct. til en gennemsnitspris på 109,42 dollar pr. tønde.

RITZAU FINANS

Medie: Shell og ExxonMobil vil købe Maersk Curlew  

ExxonMobil lancerer gigantisk investeringsprogram  

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs