ShippingWatch

Rekordstor interesse blandt olieselskaber på norsk sokkel

I alt 47 olieselskaber havde ved ansøgningsfristens udløb den 6. september ansøgt om licenser i de såkaldte predefinerede områder på norsk sokkel.Interessen for udvidningen af olie og gas i Norge er rekordstor.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Et rekordstort antal olieselskaber har ansøgt om produktionslicenser i den modne del af den norske sokkel i Nordsøen. I alt 47 selskaber havde ved ansøgningsfristens udløb den 6. september ansøgt om licenser i de såkaldte predefinerede områder på norsk sokkel, skriver nyhedsbrevet Rigzone på baggrund af oplysninger fra det norske energiministerium.

Høje oliepriser i det aktuelle niveau på ca. 114 USD per tønde har bidraget markant til udvindingsaktiviteterne i Norge, oplyser ministeriet, der understreger, at de mange ansøgninger er udtryk for en betydelig interesse i yderligere udvinding i Nordsøen, Norskehavet og Barents Havet. Også i de modne områder er der fortsat et meget stort potentiale i at finde ressourcer, fastslår Norge energiministerium

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs