ShippingWatch

Medie: Elgin-lækagen er måske ikke overstået

Lækagen i det store Elgin-felt i Nordsøen er måske ikke helt under så meget kontrol, som Total tidligere har meldt ud. Det skriver Ingeniøren.

Foto: Erik Johansen

Elgin-feltet i Nordsøen får fortsat tilført mudder til brønden i feltet, som hører under det franske olieselskab Total. Det tyder på, at der ikke er fuld kontrol med trykket, vurderer en norsk ekspert ifølge Ingeniøren.

I maj forekom en lækage fra Elgin-platformen i Nordsøen, efter 200.000 kubikmeter naturgas var sivet ud fra feltet. Det førte til evakuering af 238 medarbejdere og en øget kontrol. Ingeniøren skriver, at Total 3. august i en statusmeddelelse fortæller, at brønden i feltet skal cementeres. Deri bliver det også beskrevet, at lækagen er under kontrol, men kun fordi der konstant pumpes mudder ned i brønden, som er med til at holde gassen i undergrunden. Fra brønden slipper noget af mudderet ud i havet, og det vækker bekymring hos en norsk ekspert i oliebrønde for at trykket kan sprede sig fra brønden til rørene omkring brønden.

"Det kan føre til en underjordisk udblæsning. Her ser det ud til at lækagen er over havoverfladen," siger Thorleif Lager fra Acona til Teknisk Ugeblad ifølge Ingeniøren.

Elgin-udslip skader ikke havmiljøet

Elgin lukker for tre pct. af UKs Nordsø-produktion 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs