ShippingWatch

Medie: Asiatisk storhavn har slået alle rekorder i juni

Den malaysiske storhavn Tanjung Pelepas (PTP) nåede i juni den højeste månedlige containertrafik nogensinde. Nye kæmpeinvesteringer på vej.

Den malaysiske storhavn Tanjung Pelepas (PTP) nåede i juni den højeste månedlige containertrafik nogensinde, og havnen er klar til at udvide for at kunne håndtere den næste generation af kæmpe skibe, skriver den norske shippingavis Tradewinds.

PTP, som APM Terminals ejer 30 pct. af, håndterede i juni 679.617 teu, hvilket er mere end havnen nogensinde har gjort før. I hele 2011 håndterede havnen 7,5 mio. teu, hvilket var en fremgang på 15 pct. fra 2010, og ifølge Tradewinds forventer havnen at nå op over 8 mio. teu i år. Yderligere lyder det fra havnen, at den planlægger at investere 1,5 mia. malaysiske ringgit, svarende til 470 mio. dollar, i nye kraner og havneterminaler. 250 mio. ringgit vil blive brugt på nye kraner, mens to nye dokke vil blive konstrueret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs