ShippingWatch

Historisk høj ordrebeholdning i Semco Maritime

Den Esbjerg-baserede offshorevirksomhed Semco Maritime har en ordrebog, der lige nu er 30 procent højere end sidste år ved samme tid. Men manglen på kvalificerede ressourcer presser marginalerne, siger Carsten Nielsen, vice president i Semco, til ShippingWatch.

Den internationale ingeniør- og offshorevirksomhed Semco Maritime med hovedsæde i Esbjerg vokser voldsomt i 2012, og vækstraterne forventes at blive betydelige de kommende år.

"Vi forventer, at modifikationsopgaver på borerigge og offshore olie- og gasplatforme vil give os den største vækst. Dertil kommer de mange nye offshore mølleparker, hvor vi har og forsat forventer en stigende efterspørgsel," oplyser Carsten Nielsen, vice president i Semco Maritime, til ShippingWatch.

2012 bliver et år, hvor selskabet for alvor vil opleve en stigende omsætning. Semco har i løbet af 2012 været på opkøb. I april offentliggjorde Semco overtagelsen af ingeniørvirksomheden Capelrig i Aberdeen, Skotland, med 40 ingeniører og teknikere ansat. Udover at styrke sin position  og evne til at håndtere meget store rigprojekter i Nordsøen, også som totalentreprenør i Storbritannien, har Semco ligeledes sikret sig adgang til nye kunder i den britiske del af Nordsøen, som Semco ikke har i forvejen.

Flere opkøb kan være på vej, og i sidste måned sikrede Semco sin hidtil største enkeltstående ordre på 300 mio. kroner inden for rigprojekter for verdens største rigoperatør Transocean.

Ifølge Carsten Nielsen er Semco dog stadig presset på marginalerne som følge af manglen på kvalificerede ressourcer. En udvikling, virksomheden forsøger at tage højde for med opbygning af en betydelig organisation i Singapore, hvor målet er ansættelse af ca. 100 ingeniører og andre teknikere.

"Vores nuværende ordrebeholdning er historisk høj og ca. 30 procent højere end sidste år ved samme tid," siger Carsten Nielsen. Ca. en fjerdedel af omsætningen i Semco, der ejes af investeringsselskabet  C.W. Obel, hvis formue er grundlagt af indtægterne fra Skandinavisk Tobakskompagni, kommer fra Norge. Et tal, der forventes at stige de næste 2-3 år.

Semco Maritime skifter ud i topledelsen

Norsk offshore-selskab skal bruge 1.300 ingeniører

Rigprojekter giver travlhed i Semco Maritime

Semco Maritime sikrer hidtil største rig-ordre 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs