ShippingWatch

Mærsk foretager ny og sjælden oliesatsning i Nordsøen

Mærsks nye boring Maja-licensen, hvor Maersk Oil skal bore sin nye efterforskningsbrønd, ligger på grænsen til den norske sektor. 40 km syd for Harald-feltet. Maersk Oil ejer 42,62 pct. af licensen, mens Dong har 27,32 pct., Noreco 16,39 pct. og Danoil har 13,66 pct

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Med en investering på cirka 100 mio. dollars sætter Maersk Oil og partnere i Maja licensen nu handling bag ordene om, at olieeventyret i den danske del af Nordsøen ikke er nået til vejs ende. Konkret sker det i Maja-licensen nær Harald-feltet ved grænsen til Norge syd for Harald-feltet. Boringen vil være en HPHT-boring (High pressure, High temperature), som er et af de seneste hit inden for olieefterforskningen. Esbern Hoch, chef for Maersk Oils efterforskning i Danmark, Grønland, Mellemøsten og Nordafrika, glæder sig over projektet, som potentielt kan bidrage til en revitalisering af dansk olieproduktion.

»Vi har fat i et spændende potentiale. Det er næste skridt for at øge indvindingen i den danske del af Nordsøen. Vi ser et stort potentiale,« siger han med henvisning til den milliard tønder olie, som Energistyrelsen vurderer endnu befinder sig i Nordsøen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs