ShippingWatch

Endnu en rekord for norske olieinvesteringer i 2013

I går blev 2012 udnævnt som rekordår for investeringerne i det norske olieeventyr. Allerede i dag lyder udmeldingen fra Norge, at rekorden bliver slået i 2013.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

2013 ser ud til at blive det tredje år i træk med rekordinvesteringer i den norske olie- og gasindustri, skriver Dagens Næringsliv.

De selskaber, som opererer på den norske sokkel, regner med at investere ikke mindre end 194 mia. NOK i 2013 ifølge nye tal fra Norges Statistisk Sentralbyrå, som netop er offentliggjort. Det er dermed en stigning på 35 procent svarende til 51 milliarder NOK i forhold til de tal for 2012, der blev offentliggjort torsdag.

"Dermed bliver olieinvesteringerne en meget stærk driver for norsk økonomi," siger cheføkonom Roger Bjørnstad fra analyseselskapet Pöyry til avisen.

Mange danske virksomheder fra den maritime sektor og ikke mindst fra klyngerne i Frederikshavn og Esbjerg samt mange danske ingeniører, arbejder i den norske olie- og gasindustri. Specielt i Nordsøen, men også i Barentshavet. Med et nyt rekordår er investeringerne gået i vejret med 55 procent siden 2010. Alene investeringer i rør og udbygning af felter er fordoblet siden 2007.

"Det er tydelig, at optimismen for tiden er stor i den norske oliesektor," siger faglig chef Bjørn Harald Martinsen i Oljeindustriens Landsforening (OLF).

Norsk offshore-selskab skal bruge 1.300 ingeniører 

Statoil-kontrakter for 30 mia. kroner

Shell bebuder gigantiske investeringer i Nordsøen  

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs