Medie: Eldrups guldfugle sendt ud i mørket

Forårets meget omtalte nøglemedarbejdere i den statsejede energi- og oliekoncern vender ikke tilbage efter dramaet om den tidligere topchef Anders Eldrup, skriver Børsen. Det såkaldte dream team med de fire medarbejdere er alle ude.
Foto: Af CARSTEN ANDREASEN
Foto: Af CARSTEN ANDREASEN

En stribe af den fyrede Dong-topchef Anders Eldrups forgyldte medarbejdre er ifølge Børsen røget ud af energikoncernen. Dongs bestyrelse med Fritz Schur i spidsen har iværksat en granskning af de tårnhøje gager, som Anders Eldrup tildelte blandt andre Jakob Baruël Poulsen, Rune Roin, Christian Skakkebæk og Torsten Lodberg Smed. De højtbetalte nøglemedarbejdere følger dermed efter den tidligere topchef Anders Eldrup, der blev afskediget midt i marts.

De såkaldte guldfulgle blev landskendte, da bestyrelsen i den statsejede energi- og oliekoncern meldte ud, at lønforholdene for særligt fire ledende medarbejdere var ved at blive undersøgt. Dong Energys konstituerede direktør Carsten Krogsgaard Thomsen ønsker ikke at kommentere personalesager, og det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra bestyrelsesformand Fritz Schur.

Jakob Baruël Poulsen, der var en af de mest omdiskuterede medarbejdere, vender ifølge Børsens kilder ikke tilbage. Det gør den tidligere juridiske chef Christian Skekkebæk heller ikke. Og Rune Roin blev afskediget for mere end et år siden med en godtgørelse på 10 mio. kroner.

De i alt fire såkaldte guldfugle blev omtalt som en slags dream team, fordi de havde opbygget en forretningsmodel, hvorpå de kunne sælge vindmølleparker videre til andre investorer med et højt afkast.

TDC-chef til Dong efter Eldrup-drama

Her er Dongs nye chef 

Frasalg i Dong bekymrer ratingbureau 

Lavere driftsoverskud i Dong 

  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også