ShippingWatch

Rambøll i ny kontrakt med Maersk FPSO

Rambøll Olie & Gas er blevet valgt af Maersk FPSO til en Engineering, Procurement, and Construction (EPC) kontrakt. Det er første gang nogensinde, at Rambøll har påtaget sig en sådan opgave fra start til slut.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

”Dette er på mange måder en stor test af et nyt potentielt marked for Rambøll. Det er derfor vigtigt for os, at dette projekt gennemføres sammen med to af vores vigtigste klienter, Maersk og Statoil. Vi har stor tillid til disse klienter. Vi tror fremadrettet på, at EPC kontrakter kan være en vigtig drivkraft til vores vækstambitioner,” siger direktør John Sørensen i en meddelelse fra virksomheden.

Udvidet projektomfang

Projektet involverer forbedringer af Maersk Inspirer, en jack-up boreenhed med indbyggede procesfaciliteter og brøndhovedmodul, der drives af Maersk FPSO for Statoil, og som i øjeblikket befinder sig i den norske del af Nordsøen.

Formålet er at øge brøndkapaciteten på Maersk Inspirer ved at inkorporere en ny produktionsbrønd, og en vandinjektionsbrønd, med muligheden for at projektet kan blive forlænget med yderligere to brønde.

Rambølls ansvar indebærer det detaljerede design af de fire brønde, fremstilling, og installering, indkøb af udstyr og materialer, samt udbygning af det eksisterende ABB kontrolsystem og brøndhovedets kontrolsystem.

Levering af nøglefærdige løsninger

”Denne udnævnelse er et betydeligt skrift fremad i det enorme, og strategisk vigtige norske marked,” siger Project Manager og afdelingsleder Søren Eg Hansen, og tilføjer: ”Klienterne leder i højere grad efter nøglefærdige løsninger, og denne kontrakt beviser, at vi bliver betragtet som en stærk partner i alle faser af et sådant projekt.”

Arbejdet er allerede begyndt på projektet, og ventes færdigt i 2013.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs