Whistleblower beskylder dansker for bestikkelse  

Den danske statsborger Lars Dencker Nielsen er blevet sendt hjem fra sin stilling som global befragter hos oliegiganten BP, efter at den britiske avis The Daily Telegraph har sat ham i forbindelse med påstande om bestikkelse.

Ifølge den britiske avis The Daily Telegraph er den danske statsborger Lars Dencker Nielsen blevet sigtet for at have tilbudt BPs søfartsleverandører favorable vilkår mod kontanter. Det skriver Berlingske Business

Påstanden er bragt til torvs af en whistleblower, der blot kalder sig selv for en "BP-medarbejder", og denne medarbejder hævder at have kopier af bankoverførsler fra konti forbundet til shipping-gruppen og Dencker Nielsens personlige konto i Danmark.

I et brev til BPs adm. direktør Bob Dudley, som det britisk bagmandspoliti har fået kopi af, hævder whistlebloweren, at der skulle foreligge et katalog over bestikkelse og korruption over en femårig periode inden for olie-gigantens tankskibbefragtningsafdeling.

BP har bekræftet modtagelsen af brevet, og at selskabet er i gang med en undersøgelse af sagen. Men derudover ønsker BP ikke at kommentere personalesager.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også