ShippingWatch

Esbjerg skal bruge 3.300 højtuddannede inden 2020

Arbejdsmarkedet er umætteligt, men et nyt træningsforløb skal opkvalificere 250 dimittender til energisektoren inden 2014.

Foto: Maersk Oil

Den vestjyske offshore metropol Esbjerg kan godt hente højtuddannet arbejdskraft til byen. Problemet er bare, at arbejdsmarkedet nærmest er umætteligt, skriver Ingeniøren.dk.
»Det er en misforståelse, at vi ikke kan få folk til at rejse til Esbjerg. Sidste år hentede vi knap 500 højtuddannede herunder ingeniører til byen, « siger Kristian Bendix Drejer.
Men selv om der flytter folk til byen, er det bare ikke nok, og det ser bestemt ikke ud til, at tiden vil ændre på den sag, for offshore-sektoren er i voldsom vækst.  En undersøgelse viser, at der kommer 3.300 nye job for højtuddannede i byen inden 2020
Derfor glæder erhvervschefen sig også over et nyt projekt, ’Styrketræning til energisektoren’, som skal komme hele den sydjyske energisektor til gode. Business Kolding er tovholder på projektet, som har fået tildelt 12 millioner kroner fra den europæiske socialfond. I øjeblikket mangler der blot en formel godkendelse fra Erhvervs- og selskabsstyrelsen, inden projektet er helt på plads.
Projektet er målrettet dimittender fra ingeniøruddannelserne og andre tekniske uddannelser. og Kristian Bendix Drejer ser det som et af flere tiltag for at løse rekrutteringsproblemerne i regionen:
»Projektet løser ikke det hele, og derfor sætter vi mange både i søen. Det er et langt sejt træk, hvor der både er tiltag nu og på længere sigt,« siger Kristian Bendix Drejer til Ingeniøren.

 

 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs