ShippingWatch

Dong: Rebien og Kampmann ud af bestyrelse

Lars Rebien Sørensen og Jens Kampmann og meddeler, at de ikke genopstiller til bestyrelsen i Dong Energy.

Foto: Lars Krabbe

Udmeldingerne kommer forud for Dong Energys ordinære generalforsamling 18. april, hvor alle selskabets bestyrelsesmedlemmer er på valg. Ifølge Novo-direktør Lars Rebien Sørensen fratræder han ikke han på grund af den seneste tids turbulens i Dong Energy.

"Dong Energy er en uhyre spændende virksomhed, og jeg indtrådte i bestyrelsen for at være med til at gennemføre børsnoteringen. Som bekendt blev det valgt ikke at gennemføre denne," siger Lars Rebien Sørensen i en meddelelse og fortsætter:

"Jeg påtog mig for godt et år siden en udenlandsk bestyrelsesopgave og udtræder derfor nu af Dong Energy's bestyrelse."

Jens Kampmann begrunder sin beslutning med, at han synes, at han har "aftjent sin værnepligt".

"Jeg er for nylig fyldt 75 og synes efterhånden, jeg kan sige, at jeg har aftjent min værnepligt, lyder forklaringen fra Jens Kampmann," der fortsætter:

"Jeg har været glad for arbejdet i bestyrelsen og glæder mig over at efterlade et Dong Energy med ganske betydelige fremtidsmuligheder."

I stedet for de to fratrædende medlemmer af bestyrelsen anbefaler den såkaldte nomineringskomité, at Pia Gjellerup, chef for den politiske afdeling i Danmarks Jurist- og Økonomforbund (Djøf), og Benny D. Loft, finansdirektør i Novozymes, vælges.

Desuden anbefaler komitéen, at de seks resterende bestyrelsesmedlemmer genvælges, at den omdiskuterede bestyrelsesformand, Fritz H. Schur, genvælges som formand, og at Lars Nørby Johansen genvælges som bestyrelsens næstformand.

Dong-sagen begyndte at rulle, da en "whistleblower" tippede om særlige lønforhold, som administrerende direktør Anders Eldrup bevilgede en række nøgleansatte. Udenom bestyrelsen vel at mærke. Senere er også bestyrelsesformand Fritz H. Schurs håndtering af sagen blevet kritiseret.

RITZAU FINANS

Dong forgylder konsulenter 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs