ShippingWatch

Lars Rebien: Dong bør børsnoteres

Den stats-ejede energikoncern Dong Energy vil være mere attraktiv for kvalificerede nøglemedarbejdere, hvis den var børsnoteret. Og der er grænser
for, hvad Dong kan tilbyde en ny administrerende direktør i løn, siger Lars Rebien, Novo Nordisks topchef og bestyrelsesmedlem i Dong.

Foto: Lars Krabbe

"Jeg synes, man skulle overveje at børsføre Dong, så virksomheden kunne agere under de normer og regler, der gælder for børsnoterede virksomheder. Det vil
lette de snærende bånd, jeg oplever, virksomheden har," siger Lars Rebien.

Efter Anders Eldrups afgang er bestyrelsen gået i gang med at lede efter en ny topchef.

"Det er jo svært, vi føler, der er visse begrænsninger på, hvad vi kan tilbyde en ny administrerende direktør. En offentlig virksomhed må ikke være lønførende,"
siger Lars Rebien Sørensen.

Forskellen på lønninger til topchefer i statsejede virksomheder og børsnoterede virksomheder er stor.

Betydelig forskel

"Det varierer fra branche til branche. Men der er ganske betydelige forskelle - ganske betydelige oven i købet - på den løn jeg får, og den Eldrup har fået.
Eldrups aflønning var på et meget moderat niveau, når man tager virksomhedens størrelse i betragtning," siger Lars Rebien.

De snærende lønbånd i det statsejede energikæmpe kan have været et problem for Anders Eldrup.

"Det er det indtryk, man får, når man hører Eldrups udlægning. Men det fratager ham ikke ansvaret for at orientere bestyrelsen, der har højeste autoritet i
selskabet. Hvis det var så risikabelt at miste vigtige nøglemedarbejdere, der sad inde med en vigtig specialviden, og at det kunne sætte hele vindeventyret over styr, skulle vi i bestyrelsen have været orienteret om det," siger Lars Rebien Sørensen.

Lars Rebien Sørensen kom netop ind i Dong Energys bestyrelse, fordi han har erfaring med børsnoterede virksomheder. Men VK-regeringen med finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen droppede planerne om en børsnotering i 2008, hvor finanskrisen rasede.

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs