ShippingWatch

Avis: Strid om 100 mia kr lå bag Dong konflikt

Det var en strid om et beløb, der er langt højere end de 20 mio. kr., som Anders Eldrup sikrede sin højre hånd, Jakob Baruel Poulsen, der ligger bag ledelseskonflikten i Dong, skriver Berlingske Tidende.

Foto: Af CARSTEN ANDREASEN

Konflikten i Dong, der endte med CEO Anders Eldrups afsked med energigiganten for nylig, handlede ifølge Berlingske Business først og fremmest om gigantiske investeringer i havvindmøller og rod i økonomien i den hurtigt ekspanderende vindafdeling. Avisen skriver, at Anders Eldrup og Jakob Baruel Poulsen havde planer om at investere op mod 100 mia. kr. over de næste fem år, hvilket svarer til, at Dong skulle fordoble sine investeringer i grøn energi.

I efteråret 2011 stod det angiveligt klart, at Eldrup ikke havde opbakning til sine ekspansive investeringsplaner. Uenighederne kulminerede i, at den nu konstituerede administrerende direktør, Carsten Krogsgaard Thomsen, gik uden om sin chef og informerede bestyrelsesformand Fritz Schur om sagen.

Den avokatundersøgelse, der sættes i værk for at undersøge forløbet, ventes at blive fremlagt i dag.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs