ShippingWatch

Avis: Strid om 100 mia kr lå bag Dong konflikt

Det var en strid om et beløb, der er langt højere end de 20 mio. kr., som Anders Eldrup sikrede sin højre hånd, Jakob Baruel Poulsen, der ligger bag ledelseskonflikten i Dong, skriver Berlingske Tidende.

Foto: Af CARSTEN ANDREASEN

Konflikten i Dong, der endte med CEO Anders Eldrups afsked med energigiganten for nylig, handlede ifølge Berlingske Business først og fremmest om gigantiske investeringer i havvindmøller og rod i økonomien i den hurtigt ekspanderende vindafdeling. Avisen skriver, at Anders Eldrup og Jakob Baruel Poulsen havde planer om at investere op mod 100 mia. kr. over de næste fem år, hvilket svarer til, at Dong skulle fordoble sine investeringer i grøn energi.

I efteråret 2011 stod det angiveligt klart, at Eldrup ikke havde opbakning til sine ekspansive investeringsplaner. Uenighederne kulminerede i, at den nu konstituerede administrerende direktør, Carsten Krogsgaard Thomsen, gik uden om sin chef og informerede bestyrelsesformand Fritz Schur om sagen.

Den avokatundersøgelse, der sættes i værk for at undersøge forløbet, ventes at blive fremlagt i dag.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs