ShippingWatch

Eldrups ven hyret af Dong

Den fyrede direktør Anders Eldrups nære ven og tidligere tætte kollega i Finansministeriet Jørgen Rosted har gennem længere tid været hyret af Dong via en lukrativ konsulentaftale. Samtidig er Jørgen Rosted blevet håndplukket til bestyrelsen for Copenhagen Cleantech Cluster, som bl.a. Dong står bag.

Foto: AF CARSTEN INGEMANN

Tidligere Dong-direktør Anders Eldrups tætte personlige ven og mangeårige kollega fra Finansministeriet Jørgen Rosted har gennem længere tid været hyret af Dong på en lukrativ aftale om at levere særlige konsulentydelser til det statsejede selskab.

Den fyrede topchefs ven har reelt været ansat på en særlig konsulentaftale, hvor han løbende har leveret rådgivning til Dong vedrørende Cleantech-spørgsmål, til trods for at han ikke umiddelbart har den store erfaring inden for området.

»Den type aftaler vil altid få alarmklokkerne til at ringe. For når man ansætter en person tæt på sig selv, er man nødt til at redegøre fyldestgørende for, hvorfor netop den person har særlige kvalifikationer til netop den opgave,« siger professor i selskabsledelse ved handelshøjskolen i København, CBS, Caspar Rose.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs