ShippingWatch

Kæmpe skibsinvestering i Dong-ejet rederi

A2SEA har skrevet kontrakt på installationsfartøj til vindmøller med Cosco Shipyard.

A2SEA, der er ejet af DONG Energy (51 pct.) og Siemens Wind Power (49 pct.) har underskrevet kontrakt med det kinesiske skibsværft, COSCO Shipyard Group Co., Ltd. på et nyt fartøj, som er designet til at installere vindmøller på havet. Aftalen har en værdi af USD 155 mio. (ca. DKK 890 mio.).

Det nye installationsfartøj forventes leveret i 2014. Fartøjet vil blive designet som et jack-up fartøj, der kan operere på dybder på op til 45 meter, og det vil derfor være velegnet til installation på de kommende havmølleprojekter på det nordeuropæiske havmøllemarked.

I 2010 indgik A2SEA en lignende aftale om bygning af et nyt fartøj, SEA INSTALLER, til offshore installation. Den nye aftale med COSCO Shipyard Group Co., Ltd. er for et fartøj lignende SEA INSTALLER, dog med en større kran der vil være i stand til at løfte 900 t, hvilket er 100 t mere end SEA INSTALLER. Det nye fartøj vil være i stand til at opfylde kravene fra vindindustrien, hvor udviklingen går i retning af stadig større møller beregnet til installation på havet.

Voksende behov

"Med det hastigt voksende marked for offshore vind i Nordeuropa kan vi allerede i dag se at behovet for installationsfartøjer vil være støt voksende. Med det nye installationsfartøj er vi godt klædt på til at imødegå dette behov og dermed styrke vores position som førende leverandør på installationsmarkedet” udtaler Jens Frederik Hansen, adm. direktør, A2SEA.

“Det er meget vigtigt for os at være i stand til at møde fremtidens krav i takt med at både størrelsen af havvindmølleparkerne og selve møllerne stiger. Med dette nye fartøj har vi taget et stort skridt i de fortsatte bestræbelser på at mindske installationstiden og dermed nedbringe omkostningerne på energi fra havvindmøller” siger Jens Frederik Hansen, adm. direktør, A2SEA.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs